Nog geen plannen voor het weekend? Een tripje Antwerpen met de auto is vanaf morgen een stukje goedkoper geworden. Tenminste, als je met de diesel gaat en hem daar gelijk vol tankt. En blijkbaar zijn er nog flink wat Nederlanders die graag hun diesel blijven rijden. De diesel is vanaf morgen weer iets goedkoper dan in Nederland.

De dieselprijs in België was met ruim 2 euro per liter ongeveer net zo duur als hier. Vanaf morgen schroeft de Belgische overheid de maximale prijs voor diesel omlaag met 13,3 cent, dat meldt de Federale Overheidsdienst Economie. Scheelt toch al snel bijna een tientje op een volle tank diesel en zo kun je weer een microseconde langer douchen.

De maximumprijs van diesel zakt in België daarmee naar de 1,888 euro. Volgens de website van de FOD ‘vernietigt’ dit tarief het vorige. Daarmee bedoelen ze niet dat dit tarief de ultieme eindbaas is en alle andere tarieven pwned, maar meer dat het oude tarief komt te vervallen. We zeggen het maar even, voorkomt weer misverstanden

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)