650 pk en een 0-100-tijd van minder dan 4 seconden is geen kattenpis. Als je het niet gewend bent, komen dingen wel erg snel dichtbij, zo leerden deze dropveters gisteren in Amerika. De twee dieven gooiden een steen door de ruit van de showroom en smeerden hem met twee Lamborghini Urussen. Of de sleutels voor het grijpen lagen, of dat de boeven een andere methode hadden, is niet bekend. De analoge inbraakmethode liet het alarm afgaan en de politie vertrok snel richting de Lamborghini-dealer om te kijken wat er loos was.

Onderweg naar de melding kwamen de agenten twee Urussen en een Chevrolet Cruze tegen. Een ongebruikelijke combinatie voor het stadje, dachten de agenten en ze besloten de drie auto’s stil te zetten. De Chevrolet Cruze, die waarschijnlijk wist dat ie kansloos was, gaf gehoor aan het stopteken. De Lambo’s met iets meer vermogen spoten ervandoor. De inzittenden van de Chevrolet hadden geen rijbewijs en ‘geen toestemming om de auto in hun bezit te besturen’. Lees maar even tussen de regels door.

Zo’n vijf uur later kwam de melding binnen dat de twee Urussen op elkaar gebotst waren. Aan de foto’s moest een Kia Soul, die waarschijnlijk stilstond voor een rood licht, het ook ontgelden. Eén van de verdachten is gepakt en de andere is waarschijnlijk te voet gevlucht. De Lamborghini-dealer is vrij nuchter onder het hele gedoe en plaatste dezelfde dag nog een stel foto’s van een Urus op hun Facebook-pagina met de tekst ‘We denken dat een Urus-bericht het best past vandaag’.

De Urussen

Foto’s van de Urussen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)