Je kijkt naar de circuitspecifieke versie van de Maserati MC20, genaamd Maserati Project24. Ieder exemplaar dat Maserati ervan gaat maken, wordt uniek. Niet omdat hij met de hand gebouwd is door een carrosseriebouwer met een mooie Italiaanse naam. Nee, er staat een speciaal programma klaar om naar hartenlust jouw Project24 te configureren.

Dat aanpassingsprogramma heet Fuoriserie. In totaal krijgt Maserati 62 klanten op bezoek die hun unieke Project24 zullen samenstellen. Het is dus uitgesloten dat de auto hierboven er in het echt precies zo uit komt te zien, tenzij een klant met haast zegt: ‘Ja, doe mij maar precies die.’ Dat zouden we overigens goed begrijpen, want dit ziet er al best lekker uit.

Specificaties van de Maserati Project24

Onder de motorkap kan het aanpassingsprogramma helaas niets voor je betekenen. Alle 62 auto’s krijgen een geüpgradede versie van de V6-motor uit de MC20. Zo komen er nieuwe turbo’s die de zescilinder aan 740 pk moeten helpen. Het vermogen gaat naar de achterwielen via een sequentiële zesbak en een sperdifferentieel. De Maserati Project24 zal slechts zo’n 1.250 kilo wegen. We zijn benieuwd hoe de uiteindelijke exemplaren eruit komen te zien – mogen we iets in het wit met blauw voorstellen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)