Wellicht heb je onlangs wel iets gehoord over Hispano Suiza. Zij lieten laatst de extravagante, elektrische Carmen hypercar met ruim 1.100 pk zien. Binnen een aantal weken verwacht het bedrijf de eerste exemplaren van deze auto te leveren bij de klanten.

De auto die je hierboven ziet is ook een Hispano Suiza, maar dan weer niet van hetzelfde bedrijf als de Carmen. Vreemd, nietwaar? De verwarring stamt uit een conflict tussen de twee bedrijven uit 2019, maar ondertussen blijven beiden nog gewoon onder dezelfde naam doorgaan.

Deze Hispano Suiza is de Maguari HS1 Gran Turismo Sport. De digitale beelden die je hierboven ziet geven weer hoe de productieversie eruit moet gaan zien. Als deze gereed is, zal de Hispano Suiza Maguar HS1 aan een groepje potentiële klanten getoond worden. De eerste exemplaren zouden volgend jaar al geleverd moeten worden.

In de komende zes jaar zullen er 300 exemplaren geproduceerd worden. De Hispano Suiza Maguari HS1 Gran Turismo Sport krijgt een 5,5-liter twin-turbo V10 die 1.200 pk naar de achterwielen dirigeert. Reken op topsnelheden van meer dan 400 km/u en een 0 naar 100-tijd van minder dan 2,8 seconden. De andere Hispano Suiza doet datzelfde sprintje in 2,6 seconden. Dit kan dus nog een spannende rivaliteit worden tussen de merken met dezelfde naam.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)