‘Verander nooit een winnend team’, zullen ze bij Defensie gedacht hebben. Eerder gebruikten zij namelijk al de Mercedes G-Klasse om Nederland te beschermen. Maar de vierkante strijders zijn toe aan vervanging en dus wordt de Mercedes G-Klasse vervangen door… de Mercedes G-Klasse. En nee, niet het nieuwe model dat net gepresenteerd is, maar oudere 300 CDI’s.

Als we naar de foto’s kijken, zien we dat de Mercedessen voor verschillende doeleinden ingezet zullen worden. We zien een ambulance, personenvervoer en een versie waar een machinegeweer op het dak gemonteerd kan worden. De G-Klasses zullen in samenwerking met VDL Groep klaargemaakt worden voor het leger.

De 515 nieuwe SUV’s zullen vooral worden ingezet bij de Luchtmobiele Brigade. Daar kunnen ze in een Chinook helikopter worden geladen of ze kunnen daar onder hangen, zodat ze precies op hun bestemming gedropt kunnen worden. Heel cool, willen we ook.

Mercedes claimt dat de auto’s 20 jaar mee kunnen gaan in het leger en belooft zelfs dat de service tot in de tweede helft van deze eeuw is gegarandeerd. Dat betekent dat Defensie tegen die tijd werkt met een model dat bijna 50 jaar oud is. Terwijl de drones en killerrobots ons om de oren vliegen, rijden wij nog rond in oude dieseltjes. Nog maar even onze buurlanden te vriend houden, dus.

De 515 exemplaren zullen van 2021 tot 2023 geleverd worden. Mocht er nog behoefte zijn aan meer exemplaren, kan Defensie tot 2028 nog eens een bestelling voor 550 exemplaren plaatsen. Het zal waarschijnlijk nog even duren, maar wij kunnen niet wachten totdat je zelf een militaire G-Klasse kunt kopen die onderdeel is geweest van het leger.

Advertentie

Reacties

  • Dick heeft op 6 november 2018 geschreven:

    Beter, maar niet Best… Waarom is er niet gekozen voor een Nederlands product dat, nota bene, in samenwerking met de gebruikers is ontworpen en ontwikkeld?! Zou het Ideale Voertuig zijn.
    Nee, dan moet defensie ineens op de Eurootjes letten (met diverse debacles in het achterhoofd).
    Onverstandig (ik wil niet meteen ‘stóm’ opschrijven..)

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie