‘Voorbumpertunnels’ – zo schijnen de koolstofvezel bakkebaarden te heten op deze door de Duitse tuner DMC aangepakte Aston Martin DBX. Vind je ze maar niks? Geen zorgen, je kunt ze ook in de carrosseriekleur laten spuiten. Om de, eh, interessante visuele impact wat terug te dringen.

Bekijk anders ook de achterkant even. Daar vind je een gigantische diffuser en twee spoilers, plus dubbele uitlaatpijpen voor de nieuwe sportuitlaat. Dit exemplaar kreeg daarnaast een extra opvallende lakkleur en 24-inch wielen. Nee, je kunt niet zeggen dat deze tuner erg subtiel te werk is gegaan.

De prestaties van de DMC Aston Martin DBX

Het bedrijf uit Düsseldorf friemelde ook even aan de 4,0-liter twin-turbo V8. De door hen aangepaste ECU brengt het totale vermogen op 808 pk (was 505 pk) en verhoogt het koppel naar 1.000 Nm (was 700 Nm). Dat moet wel voldoende zijn, zou je zeggen. Van 0 naar 100 gaat de DMC Aston Martin DBX in 3,8 seconden. De topsnelheid bedraagt maar liefst 326 km/u.

Je kunt deze prestaties op je in laten werken in een opnieuw bekleed interieur met ‘verfijnde Italiaanse leersoorten’, houtaccenten en het nodige koolstofvezel. De exacte prijs hangt af van wat je allemaal wel en niet wilt hebben, maar per carbon-onderdeel zul je wel een paar duizend euro verder zijn.

Reacties

  • Miguel heeft op 17 december 2021 geschreven:

    Nu heb ik helemaal oogpijn!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)