Max Verstappen en Red Bull Racing domineren de F1. Naast de denkbeeldige titelaspiraties van Sergio Pérez is er niemand die denkt aan het halen van het kampioenschap op Verstappen na. Toch kan de Nederlander na vijf races nog niet vieren dat de titel binnen is. Je moet immers nooit te vroeg juichen. Dat lijkt Aston Martin wel te doen met deze DBX 707 AMR23 Edition.

Want inderdaad, het team heeft een flinke sprong gemaakt. Vorig jaar hing AM ergens achterin de middenmoot rond. Nu kan het F1-team – of eigenlijk Alonso – vooraan meedoen. Hoewel er nog niets gewonnen is, viert Aston Martin toch alvast het succes dat het F1-team nu heeft. Helaas wordt de SUV geen opvolger van de Renault Espace F1, want Aston Martin past niets aan onder de motorkap. We vermoeden dat kopers ook wel genoegen nemen met 707 pk, 900 Nm koppel en een topsnelheid van 310 km/u.

Aanpassingen aan de Aston Martin DBX 707

Een speciaal team binnen het merk gaat door het leven als ‘Q by Aston Martin’. Deze groep werknemers werkte aan de DBX en gaf hem dezelfde kleurschema als de AM23 F1-auto heeft. De carrosserie draagt daarom de kleur ‘Podium Green’. Jammer, wij hadden na de GP van Miami op ‘Complimenteer je teamgenoot over een inhaalactie terwijl je 300 km/u rijdt-Green’ gehoopt.

Ook in de DBX gaat Q aan de slag. Je vindt er wat contrasterende lichtgroene stiksels die ook gebruikt zijn voor de logo’s in de hoofdsteunen. Natuurlijk is er een berg koolstofvezel en hier en daar vind je badges van het groepje werknemers en van het F1-team. Wat je voor de speciale AMR23 Edition van de DBX 707 betaalt, wil Aston Martin niet zeggen. Het zal in ieder geval meer zijn dan de prijs van de gewone DBX 707. Daarvoor betaal je 323.433 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie