Het is wel echt een verloren jaar, dat 2020. We zochten even terug naar het nieuws dat de Burton Car Company te koop stond en zagen ‘januari 2019’ staan. Klinkt als een jaar geleden, maar dat zijn er natuurlijk al twee. Het goede nieuws is dat de grootste sportautofabrikant van Nederland een nieuwe koper heeft gevonden. Het familiebedrijf van Claudia Vrolijk-Huijzer neemt 75 procent aandeel in het bedrijf. Claudia is de dochter van Leendert Huijzer, die mensen beter kennen als zanger Lee Towers.

Tegenover De Stentor zegt Iwan Göbel dat hij en zijn broer meer dan 5 miljoen euro hebben gevangen voor drie vierde van de aandelen. Iwan en Dimitri zijn de oprichters van Burton, dat sinds 2000 naar hun eigen ontwerp ombouwkitjes levert voor de Citroën 2CV. Met een kwart van de aandelen blijven de broers één tot twee dagen per week werken bij het autobedrijf. Ze zullen de ontwikkeling op zich nemen. Belasting, personeel en alle ‘niet leuke zaken’, die neemt het nieuwe bedrijf voor zijn rekening.

Burton doet nog serieuze zaken

Er zijn gerust dagen dat je niets over Burton hoort, maar ze produceren flink door. Er werken 44 mensen in de fabriek in Zutphen en dankzij corona kreeg de winst een boost van 29 procent. Mensen verveelden zich blijkbaar thuis en gingen maar een Burton bouwen. Een bouwpakketje kost ruim 4.000 euro en een complete Burton kost 25.000 euro. Volgens de oprichters draait het bedrijf als een trein en zal er door de overname weinig veranderen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear