De Hellcat-behandeling is de ‘that’s what she said’-grap van de autowereld. Het maakt niet uit hoe vaak je ‘m herhaalt, hij blijft leuk. De Challenger Hellcat is leuk, de Charger Hellcat is leuk en ook de Jeep Grand Cherokee Trackhawk is leuk, zelfs met een ander naampje. En daarom vinden we het hilarisch dat er nu ook een Dodge Durango Hellcat is.

De Dodge Durango – die echt al tien jaar oud is – krijgt de 6,2-liter V8 met daarop een volwassen supercharger. Het vermogen is 720 pk en 875 Nm, waarmee het volgens Dodge de krachtigste SUV ooit gemaakt is. Krachtiger dan de Jeep Trackhawk? Jazeker, met drie hele pk’s. Ze zullen de Dodge Durango Hellcat maar één jaar bouwen.

Specificaties Dodge Durango Hellcat

De specificaties van de Durango Hellcat zijn op die paar paardenkrachten na gelijk aan die van de Jeep. De 0-96-tijd (60 mph) is 3,5 seconden en de topsnelheid is 290 km/u. Het vermogen gaat naar alle wielen via een achttrapsautomaat. Het sprintje op de kwartmijl zou al na 11,5 seconden klaar zijn. Bovendien zou een 18 procent stijver onderstel voor 2,5 procent minder onderstuur zorgen.

Voor een snelle lancering is er launch control en om ervoor te zorgen dat de krachten de aandrijflijn niet slopen, bedacht Dodge iets dat Launch Assist heet. Dit zorgt ervoor dat de wielen niet gaan stuiteren en dat de auto zijn grip houdt tijdens een lancering. Daarnaast is er een Track-modus en grotere remmen voor meer stopkracht. We verwachten niet dat de auto snel naar Nederland zal komen, maar als je humor hebt, kun je ‘m natuurlijk altijd zelf importeren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)