We deponeren projectielspeeksel op elkaar, trakteren elkaar graag online op scheldkanonnades en caissière Myriam wordt massaal genegeerd op haar werk. Nederland verasocialiseert. Daarom roept SIRE op om lief tegen elkaar te doen met de campagne #doeslief. Een mooi initiatief – maar we gaan graag een stapje verder door een deel van het probleem bij de wortel aan te pakken.

Als het gaat om onaardig gedrag staat ‘in het verkeer’ stipt op nummer één, volgens SIRE. En als automobilisten minder gefrustreerd uit hun auto stappen, zullen ze minder snel geneigd zijn om caissière Myriam te negeren of om een OV-medewerker een fluim op de hoed te geven. Laten we de wereld een betere plek maken door nog een hashtag te introduceren.

We hebben lang getwijfeld over welke hashtag we willen introduceren. Keuze genoeg: #rijsdoor, #geefsgas, #rijsrechts, #doesknipperen, #doesspiegelen, #housafstand, #doejeoogkleppensaf of #doesthuisblijvenenjerijbewijsinleverenditgaatdusechtnietsworden.

Laten we vooral beginnen bij #rijsrechts – voor velen de grootste frustratiebron op de weg. Als iedereen die niet aan het inhalen is nu eens ophoepelt naar de rechterrijstrook, dan zal bumperkleven ook snel minderen. Minder frustratie betekent ook meer geduld voor mensen die langs de weg staan om hun werk te doen, bijvoorbeeld weginspecteurs.

Doeslief

Doeslief 2

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie