Een Amerikaanse president mag van de Secret Service niet op de openbare weg rijden. We hadden dus ergens wel verwacht dat Donald Trump deze kans zou pakken om zelf achter het stuur te springen, aangezien een circuit geen openbare weg is, maar de president liet zich braaf vervoeren. Hij was gisteren aanwezig op de Daytona International Speedway, want gisteren zou de Daytona 500 plaatsvinden. Dit is een van de belangrijkste races van Amerika, waarbij NASCAR-auto’s 500 mijl (804,7 kilometer) lang over de beroemde baan rijden.

Trump was als tweede zittende president ooit aanwezig bij het evenement; George W. Bush was er in 2004 als eerste bij. De huidige president werd door de organisatie benoemd tot Grand Marshal van het evenement. Hij deed bovendien iets wat Bush destijds niet deed: hij stapte achter in The Beast en liet zijn chauffeur een rondje rijden over de Daytona International Speedway. De NASCARS moeten een snelheid van minimaal 110 km/u vasthouden om in de bocht te blijven. The Beast is echter iets te zwaar voor dat soort fratsen: hij deed een rustig rondje en bleef onder in de kombochten rijden. Helaas eindigde de chauffeur van de president niet met een fijne burnout.

Op de video hieronder lijkt er geen wolkje aan de lucht, maar later trok het dicht boven de Daytona Speedway. De race werd uiteindelijk na twintig ronden afgelast en zou vandaag opnieuw gereden moeten worden. De Daytona 500 moet minimaal 100 ronden duren voordat er een geldige uitslag kan worden gegeven.

Donald Trump rijdt in The Beast over circuit

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear