Gisteren botsten drie Subaru Impreza’s op elkaar op de N204 bij Benschop. Twee zilverkleurige Scoobies en één blauw exemplaar raakten betrokken bij het ongeval en één persoon moest door de klap naar het ziekenhuis. De fotograaf vermoedt dat de drie Subaru’s bij elkaar hoorden en een toerritje aan het maken waren. Dat, of de bestuurders waren afgeleid door de gedachte: ‘hè, nog twee Subaru Impreza’s, wat een geluk’. De weg lag bezaaid met puin en dat moest worden opgeruimd voordat de weg weer open kon.

In de crash lijkt elk van de drie types van de tweede generatie Subaru Impreza betrokken te zijn, die hun koosnamen danken aan de vorm van hun koplampen. Het gaat in ieder geval om een zilverkleurige Subaru WRX STI ‘Hawkeye’, een stationwagenvariant van een ‘Blobeye’ en als we ons niet vergissen is de blauwe een ‘Bugeye’ (schiet ons niet af, koplampen herkennen aan achterlichten is best lastig).

Foto: Justin Egberts

Reacties

  • M. Kramer heeft op 22 januari 2020 geschreven:

    De blauwe Impreza is inderdaad de Bugeye variant. De Blobeye versie heeft, net zoals bij zijn koplampen, een klein half rondje aan de onderzijde van het achterlicht. De Hawkeye heeft deze ook maar heeft een ander design achterlicht (moderner).

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)