Een kleine disclaimer voordat we beginnen: we spreken geen woord Portugees, dus als deze man een kwartier lang nare dingen zegt over je hamster en je schoonmoeder (niet per se in die volgorde), dan spijt het ons. Je kijkt naar een video van een gigantische Braziliaanse autosloperij. Het idee is niet zo bijzonder, maar het is interessant om te zien wat ze daar naar de sloop brengen. Oh, en aan het einde wordt het nog even spannend, want een medewerker probeert de drone uit de lucht te gooien met een steen.

De video staat onderaan de pagina. Wat we zien? Om te beginnen: heel veel motorfietsen. Maar echt serieus veel. Kenners kunnen er vast wat modellen in herkennen. Uiteraard zijn we hier voor de auto’s, want dat schijnt een beetje ons ding te zijn. Wat opvalt is dat er bijzonder veel oude Volkswagen T2-busjes en oude Kevers op de sloop staan. Auto’s die hier populair zijn en daarom nog best wat geld op zouden leveren, staan daar op de sloop te verpieteren. En dat terwijl ze er niet eens zo slecht uitzien.

Waarom ze die dingen niet naar het buitenland exporteren? Waarschijnlijk zijn ze te nieuw. De laatste Volkswagen T2-bus (ook wel Bulli genoemd) rolde in 2013 van de productieband. De laatste Kever in 2003. Ze voldoen niet meer aan de Europese eisen voor een auto jonger dan 2003 of 2013. Je krijgt ze hier niet op kenteken. Bovendien zijn de nieuwere versies niet zoveel waard als de echte T2’jes uit de jaren zeventig. Het zijn immers geen klassiekers.

Veel Volkswagen T2-busjes en Kevers op Dronebeelden van Braziliaanse sloop

Reacties

 • Uilenberg heeft op 24 januari 2021 geschreven:

  Weten jullie dat zeker komt zeker niet van uit het buitenland diefstal afkomstig

  Reageer
 • Chris heeft op 24 januari 2021 geschreven:

  Ik ben veel in Brazilië en weet zeker dat vorige schrijver gelijk heeft is politie opslag heb echt toppers gezien maar is niet te koop erg triest

  Reageer
 • Barend Jan Holstege heeft op 20 januari 2021 geschreven:

  Dat zijn allemaal in beslag genomen voertuigen.Bij ongeluk betrokken of zonder geldige papieren.Soms is de bekeuring meer dan de waarde van het voertuig.De eigenaar gaat er niet meer achteraan.Vaak worden ze na bepaalde tijd geveild.

  • Rodrigo heeft op 25 januari 2021 geschreven:

   Ja, dat klopt! Dat is geen autosloperij. Het zijn auto’s die door de politie in beslag zijn genomen. Bvb de mercedes die om 7:36 min in de video verschijnt, heeft € 10.000.- aan boetes.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear