Als Mercedes een F1-auto voor de weg bouwt, waarom dan geen Formule E-auto voor op straat? Met een kenteken bedoelen we dan, want FE-races worden doorgaans al op straatcircuits gehouden. Deze DS E-Tense Performance is onderhuids een Formule E-auto. En wel eentje met 600 kW, of gewoon 817 pk in oude taal.

De motor voorin produceert 250 kW en die op de achteras doet er een schepje bovenop met 350 kW. Er is dus vierwielaandrijving. DS vertelt aan TopGear dat het doel is om in 2 seconden van 0 naar 100 te schieten. De batterij ligt in het midden van de auto en achter de bestuurder. De passagiers zitten in een koolstofvezel-aluminium monocoque.

Wanneer kun je de DS E-Tense Performance kopen?

Je had al kunnen raden dat er geen productieplannen zijn. Jammer, want de DS E-Tense Performance ziet er fantastisch uit. Wel speelden designers met elementen die in toekomstige DS-modellen gebruikt kunnen worden. Er is een nieuwe grille met een soort 3D-effect. Ook zijn er dagrijlichten met een ‘ongekende dunheid’ bestaande uit 800 ledjes.

Hoewel er geen afbeeldingen zijn vrijgegeven van het interieur, belooft DS ons een Formule E-stuur, kuipstoelen, zwart leer en een geluidssysteem met speciale FOCAL Utopia-luidsprekers. Iets voor DS-coureurs Jean-Eric Vergne en Antonio Felix da Costa om dan naar te luisteren – beiden zullen het prototype testen. Geen massaproductie dus, maar wel een echte auto. Alleen na het testwerk zal DS alle juiste prestatiegegevens onthullen.

Uiteraard moeten er dingen geleerd worden

‘Ons doel is om de ervaring die we hebben verzameld in de Formule E en de expertise die we hebben opgedaan met onze internationale titels toe te passen in een project dat de krachtige elektrische auto van morgen voorspelt’, legt DS Performance-baas Thomas Chevaucher uit.

‘Het is een laboratorium dat we gaan gebruiken om het gedrag van componenten te analyseren en te ontwikkelen met het oog op toekomstige fabricage. Het idee is ook om oplossingen te vinden om de kosten te verlagen, ze gemakkelijker te produceren en implementaties in productiemodellen te verkennen. De volgende generaties van het E-Tense-aanbod zullen profiteren van deze ontwikkelingen’, voegt hij eraan toe.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)