Zwitserland mag dan in de meeste gevallen een uiterst neutraal land zijn, als het gaat om snelheidsovertredingen zoeken ze graag het uiterste op. Het is ook niet gek dat de duurste snelheidsboete ooit uit Zwitserland komt – dus neem vooral je tijd om rustig van het uitzicht te genieten als je tijdens je vakantie door het land rijdt.

De hoogte voor snelheidsboetes zijn in Zwitserland boven een bepaald tempo inkomensafhankelijk. Pakt de politie je daar met een snelheid boven de 35 km/u op de snelweg, dan gaan ze aan de hand van de inkomen kijken hoe hoog hij moet zijn. Onder de 35 km/u ben je maximaal 600 euro kwijt voor een snelheidsovertreding, zo meldt de ANWB.

De duurste snelheidsboete ter wereld werd gereden in een AMG

In het jaar 2010 reed een 37-jarige Zweed met een Mercedes SLS AMG een snelheid van 290 km/u in Zwitserland – 170 km/u harder dan is toegestaan. De 6,2-liter V8 in de SLS produceert 571 pk en de auto is goed voor een topsnelheid van 320 km/u, tot zover allemaal heel plausibel.

De man werd ter plekke gearresteerd en werd dezelfde dag nog op pad gestuurd met een boete van 1,08 miljoen Zwitserse frank. Destijds omgerekend kwam dat neer op 1 miljoen dollar. In euro’s is het helaas net wat minder fijn afgerond: het kwam toen ongeveer neer op 720.000 euro – alsnog goed voor de duurste snelheidsboete ooit.

Het officiële record voor de duurste snelheidsboete ooit

Overigens paste Guinness World Records het officiële record voor de duurste snelheidsboete niet meer aan. Het record staat nog op de naam van een Zwitserse miljonair. Eerder in 2010 reed een bestuurder 137 km/u waar 80 was toegestaan in een Ferrari Testarossa. Aan de hand van zijn vermogen (ongeveer 19 miljoen euro) werd de boete vastgesteld op 240.000 euro.

Lees ook: Dit is de hoogste snelheid waarmee iemand ooit is gepakt

Reacties

  • Ali heeft op 15 juli 2022 geschreven:

    Kost heel duur!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear