De boete met de hoogst genoteerde snelheid is niet gereden door een Fiat Panda, zo’n vermoeden had je al. En zelfs de gemiddelde supercar lukt het niet dit record te breken. De snelste snelheidsboete ter wereld is uitgeschreven in Texas, Amerika. Niet verrassend gebeurde dit tijdens de Gumball 3000. Het record staat al ruim vijftien jaar.

In de lente van 2003 trok een roedel super- en hypercars van San Francisco naar Miami, zoals te zien in Gumball 3000 The Movie. De snelste auto van de Gumball dat jaar was een Koenigsegg CCR – toen tevens de snelste productieauto ter wereld.

Geplaagd door motorproblemen liep de Koenigsegg CCR flinke vertraging op en die tijd moest even goed ingehaald worden. Geen probleem voor een Koenigsegg. De bestuurder trapte de Zweedse hypercar door naar 389 km/u op een snelweg waar je maar 120 km/u mag.

Na de overtreding met 269 km/u werd de Koenigsegg CCR in beslag genomen en de bestuurder mocht een paar uurtjes brommen. Hij kwam na een flinke borgsom weer vrij, maar de auto mocht de race niet afmaken.

De snelste snelheidsboete ter wereld is een broodje aap?

Hard bewijs van de boete bestaat niet. Sceptici beweren dan ook dat het verhaal niet klopt. Aan het einde van de Gumball-film wordt ook gezegd dat de auto in beslag genomen is in noord-Florida. De Koenigsegg haalde ooit op de Nardò Ring een topsnelheid van 387 km/u. De boete-snelheid is dus hoger dan het record. Ook zijn er mensen die beweren dat de meetapparatuur van de politie daar maar kan meten tot 320 km/u.

Is dit dan de echte recordhouder?

Dan is er nog een kanshebber voor de snelste snelheidsboete ter wereld: een Bugatti Veyron die in juli 2009 met een snelheid boven de 337 km/u gepakt werd waar je 105 km/u mocht. De bestuurder plaatste de boete trots op social media.

Overigens kun je nooit met zekerheid zeggen dan een van deze twee boetes de snelste is. Niet álles verschijnt immers op het internet. Wie weet is Christian von Koenigsegg zelf ooit eens gepakt tijdens een testrit in een Regera.

Reacties

  • Chris heeft op 23 augustus 2018 geschreven:

    Volgens mij is er niet zo lang geleden nog hogere verkeersboete geweest, zo’n 1600 km/h voor een normale personenauto, maar die meting klopte dus duidelijk niet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)