Niet vergeten: snitches get stitches – of wie verklapt wordt getrapt. Dus vertel vooral niet aan Audi wat het Duitse bedrijfje E-Legend van plan is. Of aan Peugeot, want e-Legend is ook de naam van een concept van het Franse merk. Wat je hier ziet, is geen gerestaureerde Audi, maar een volledig nieuwe auto geïnspireerd op de Audi Sport Quattro. Ze noemen het de E-Legend EL1.

We hebben geen idee of Audi het eens is met deze E-Legend EL1, maar ze moeten hem op z’n minst kunnen waarderen. De plannen zijn goed: een koolstofvezel monocoque, brede wielkasten en 816 pk. De aandrijving is elektrisch en met een 90-kWh batterij moet ie 400 kilometer ver kunnen komen. De 0-100-tijd is slechts 2,8 seconden. De topsnelheid is ruim 250 km/u.

De prijs van de E-Legend EL1

De dempers zijn volledig instelbaar, er zijn diverse rijmodi en uiteraard is er goed en sportief remspul gemonteerd. Op één lading moet de auto van 1.680 kilo prima twee rondes Nürburgring kunnen doen. Het plan is daarbij om de E-Legend EL1 compleet straatlegaal te maken. De vanafprijs (zonder belastingen) is 890.000 euro. Ze bouwen slechts 30 exemplaren.

Er gaan geruchten dat er van E-Legend ook nog een ander model komt dat is geïnspireerd op de Lancia Stratos. Wacht je liever daar op of ga je voor deze EL1?

Advertentie

Reacties

  • Wim heeft op 3 juli 2021 geschreven:

    De lichten van de achterkant zijn absoluut niet geslaagd

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie