Peugeot laat ons vandaag kennis maken met haar toekomstvisie middels een nieuw concept. De Peugeot e-Legend concept, om precies te zijn. Een auto die er volgens ons zeer gelikt uitziet en waarvan de specificaties helemaal top klinken. We hopen dan ook dat Peugeot niet op een zeer verre toekomst doelt.

Geen minpunten

Maar goed, de technologie van de Peugeot e-Legend concept stemt waarschijnlijk niet in met een spoedige productie. Het Franse bedrijf heeft namelijk plannen om de auto, die trouwens gebaseerd is op de Peugeot 504 Coupé, volledig elektrisch te maken, autonoom te laten rijden en ‘m een constante internetverbinding te geven.

Dat neemt niet weg dat we enthousiast worden van deze elektrische krachtpatser, die op papier geen minpunten lijkt te hebben. Een heerlijke 456 pk en 800 Nm moet ie krijgen. Genoeg om in 4,0 seconden op te trekken van 0 naar 100 km/u. Daarbij heeft hij ook nog eens vierwielaandrijving.

En alsof die cijfertjes nog niet lekker genoeg klinken, hebben we nog meer getallen voor je. Zo kan de concept car op een volle lading bijna 600 kilometer rijden, waarvan 482 kilometer na slechts 25 minuten aan een snellader te hebben gehangen.

Vier rijmodi

Verder zegt Peugeot dat de e-Legend vier rijmodi heeft, waarvan twee je de mogelijkheid geven om zelf te rijden. ‘Legend’ is er om te cruisen en ‘Boost’ is er om die 456 pk tot leven te laten komen. Helaas hebben we nog geen idee hoe veel daarvan naar de achterwielen zal worden gestuurd.

Dan zijn er ook nog de modi ‘Soft’ en ‘Sharp’. Die eerste is bedoeld om je te laten relaxen, die tweede om je social media in de gaten te houden. Met een druk op de knop neemt de auto het rijden van je over en komt Facebook in beeld op het 49-inch scherm. Je leest het goed: 49-inch scherm.

Oh ja! Door je voorruit heen kijken is ook verleden tijd. In plaats daarvan krijg je een 180 graden-scherm voor je neus, voor een betere blik op de weg. Volgens Peugeot dan.

Afwachten

Een auto met twee verschillende kanten, dus. Aan de ene kant is het een motorische krachtpatser en aan de andere kant een technologisch hoogstandje. Maar of die technologie het rijplezier niet in de weg gaat staan, daar hebben wij nog onze vraagtekens bij.

Goed, het is nog maar een concept. Dus hoogstwaarschijnlijk zal niet ieder aspect in het uiteindelijke product te vinden zijn. Mocht de Peugeot e-Legend überhaupt ooit in productie gaan.

Advertentie

Reacties

  • 1scheveninger heeft op 21 september 2018 geschreven:

    Als dingen te mooi zijn om waar te zijn dan zijn ze dus niet waar….

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 21 september 2018 geschreven:

    Toch leuk hè, dat zo’n merk dan een ode doet aan de eerste GT-R Skyline!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie