We vragen ons weleens af of honden doorhebben dat jij de auto bestuurt, of dat ze denken dat ze met hun minder behaarde roedelgenoot in een magisch bewegend object zitten op weg naar het volgende avontuur. En hopelijk niet naar de dierenarts. Voor honden in de Amerikaanse staat Florida wordt de rit wellicht iets minder leuk, want daar ligt een aantal wetsvoorstellen klaar.

Als de staat de voorstellen doorvoert, dan mogen honden straks niet meer hun kopje uit het raam steken van een rijdende auto. De honden moeten bovendien een speciale veiligheidsgordel dragen of in een geschikte kooi zitten. Daarnaast moet het wetsvoorstel verbieden dat dieren in een afgesloten kofferbak (bijvoorbeeld van een sedan) vervoerd worden.

De regels zijn er ook voor de hond

Het klinkt flauw, maar de regels zijn wel zo veilig voor de hond. In het voorstel staat bijvoorbeeld beschreven dat het kooitje groot genoeg moet zijn voor de hond om te zitten, staan en liggen. Honden mogen ook niet meer op de schoot van de bestuurder zitten, wat wel zo veilig is voor iedereen.

Ook mag de hond niet meer tussen de bestuurder en het stuur zitten bij een motorfiets, hoe leuk dat er ook uitziet. Een bijzonder verstandig voorstel voor een staat als Florida. Als het voorstel wordt goedgekeurd, zijn de wetten vanaf 1 oktober dit jaar van kracht.

Reacties

  • Victor heeft op 25 mei 2023 geschreven:

    Perfecte wetsvoorstellen ! Laat ik nou altijd gedacht hebben dat deze wetten er al waren, …..zoooo logisch !

    Reageer
  • Christa de Wit heeft op 27 februari 2023 geschreven:

    Wat één boelshit, de ( ouders) kunnen hun kinderen niet meer op de reels houden, kids zijn stront eigenwijs en dan zouden deze K.kerlakken hun eigen 💸 moeten betalen, 😂👎😱

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear