Een Singer-Porsche voor de helft van de prijs, zou dat niet lekker zijn? Want zoals je eerder had kunnen lezen, zijn Singer-Porsches vrij duur om te laten bouwen. Je Porsche moet naar Amerika gevlogen worden, daarna moeten de sleutelaars van Singer hun plasje over de auto doen en vervolgens mag je terug in Nederland nog even meer dan een ton aan belasting aftikken over de rekening van Singer.

Voor minder dan een half miljoen rij je geen Singer-Porsche en in de meeste gevallen overstijgt het dat bedrag zelfs. Je wilt immers nog een stel opties aanvinken. Kan dat niet goedkoper? Jazeker. In het Nederlandse Oss zit Porsche-expert Schmidt en zij bouwen de Von Schmidt. Je levert een Porsche 911 964 in en het bedrijf bouwt er, net als Singer, een compleet nieuwe Porsche van in een oudere stijl.

Een Singer-Porsche voor de helft, kan dat wat zijn?

Of de afwerking en kwaliteit hetzelfde is, durven we niet te zeggen. Wel weten we dat Von Schmidt #003 te koop staat voor 299.900 euro. Ruwweg de helft van wat een nieuwe Singer-Porsche je zou kosten. En je hoeft niet te wachten; de wachtrij van Singer is inmiddels een paar jaar.

Dit exemplaar staat bij Porsche Centrum Gelderland en is voorzien van een 3,8-liter zescilinderboxermotor met 350 pk. Het ongetrainde oog zou ‘m niet onderscheiden van een exemplaar uit Californië. Tipje van ons: Singers hebben geen luchtinlaat naast het knipperlicht, de Schmidts wel.

Reacties

  • Henk van der Hulst heeft op 15 maart 2018 geschreven:

    iets waar wij brabander trots op zijn
    von Schmidt Oss

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear