Zonder te overdrijven kun je stellen dat je al jaren dingen kunt lezen over elektrische pick-ups, met name uit Amerika. De race voor de eerste elektrische pick-up voor Nederland leek dus te gaan tussen Tesla, Rivian, Ford of Chevrolet. En anders Volkswagen met de elektrische Amarok. Maar nee, de eerste elektrische pick-up voor Nederland komt van het merk Maxus.

Maxus verkoopt voornamelijk elektrische bedrijfsbusjes in Nederland, maar heeft nu dus ook de eerste elektrische pick-up van Nederland. Maxus is overigens onderdeel van het Chinese SAIC Motor, wat ook de eigenaar is van MG. De pick-up luistert naar de naam Maxus T90 EV en hij wordt in Nederland geleverd met één elektromotor op de achteras die goed is voor 177 pk en 310 Nm.

Het 89-kWh accupakket moet zorgen voor een actieradius van 330 kilometer en laden kan met maximaal 80 kW. Dit zal overigens wel zonder lading zijn. De laadbak is 1.485 bij 1.510 millimeter en daar mag je 925 kilo aan spullen in leggen. Of je kunt een aanhanger van maximaal 1.000 kilo trekken. De prijs van de Maxus T90 EV is 54.990 euro zonder BTW.

Hoe kan dit de eerste pick-up voor Nederland zijn?

Maar wacht even, misschien heb je de elektrische Ford F-150 Lightning al weleens zien rijden in Nederland. Dat kan kloppen, want via de grijze import kon je al een F-150 Lightning kopen, maar Ford Nederland levert de pick-up hier officieel nog niet. Wel had Ford Nederland er kort eentje voor wat evenementjes. Officieel is de Maxus T90 EV dus de eerste elektrische pick-up voor Nederland.

Reacties

  • Hmm heeft op 6 november 2023 geschreven:

    Die zullen de Chinezen ook wel aan hun Russische vriendjes leveren in ruil voor goedkope olie. Dan worden ze daarna met bosjes afgeschoten in Oekraine. Of ze gaan uit zichzelf al kapot net als die andere Chinese troep die de Russen gebruiken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear