Mensen in Berghem en Oss vinden de laatste tijd steeds vaker eieren en stukjes brood onder de motorkap. En dat terwijl het voorlopig nog geen Pasen is. Vooral die eieren zijn knap vervelend, want als ze een paar dagen gebarsten in de warme motorruimte liggen, dan gaan ze ongelofelijk meuren. Volgens DTV Nieuws zijn het steenmarters die hun maaltijden verstoppen.

Steenmarters zijn al jaren een probleem voor auto-eigenaren. Sommige rubberen leidingen ruiken voor de diertjes naar visolie, waardoor de steenmarters nog weleens wat kapot willen bijten. De isolatie van de motorruimte vinden ze mooi bouwmateriaal voor hun nest. Dus behalve dat ze het motorruim gebruiken als de lokale bouwmarkt, leggen ze er nu ook hun lekkernijen in.

Hoe komt een steenmarter aan eieren?

Het zijn overigens geen verse uitloopeieren van de Albert Heijn die toevallig in de Bonus waren. De eieren zijn waarschijnlijk gepikt uit nestjes van vogeltjes in de buurt. Musjes, merels, eenden en dat soort gevleugelde vrienden. Het halfje wit komt wel bij de bakker vandaan, want daar is het glutenvrije brood gewoon wat lekkerder.

Wat kun je doen?

Volgens garagist Van Zandvoort kun je een marterverjager kopen. Dit is een kastje dat een hoge piep produceert. Dat vinden steenmarters, maar ook andere dieren erg vervelend. Ze zouden dan wegblijven van jouw auto. Doe in ieder geval niet wat deze Volkswagenbestuurder probeerde.

Reacties

  • Tjore heeft op 25 juli 2021 geschreven:

    Heb een gas boete gekregen omdat ik zo,n toestel plaatste.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)