Californië loopt in Amerika voorop als het gaat om verduurzaming. Daar besloten ze recentelijk dat ze in 2035, net als hier, de nieuwverkoop van brandstofauto’s gaan verbieden. Niet veel later stuurden de netbeheerders het verzoek uit aan EV-rijders om niet tijdens drukke weekenden te laden, omdat het elektriciteitsnet het niet helemaal aankan. Ze hebben gelukkig nog ruim tien jaar om alles op orde te krijgen.

Na het besluit van Californië hebben zeventien staten aangegeven ook een dergelijke maatregel te overwegen, zo meldt Associated Press. In totaal zijn er in Amerika 50 staten, die elk hun eigen plan mogen trekken als het gaat om de regels van verduurzaming. Washington, Massachusetts, New York, Oregon en Vermont zijn enkele van de staten die waarschijnlijk ook in 2035 de benzineauto in de ban doen.

Andere staten geven bij AP aan andere plannen te hebben. In Minnesota willen ze bijvoorbeeld de kosten van alle opties verlagen, zodat consumenten zelf kunnen kiezen wat ze rijden. In Colorado weten ze ook niet zo zeker of 100 procent elektrisch rijden de juiste manier is om alle problemen op te lossen. Staten waar het kouder is, zetten kanttekeningen bij de actieradius. In Californië is dat een minder groot probleem.

2035 is nog ver weg

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden volgen elkaar snel op. De actieradius in de kou neemt alleen maar toe en de kosten zullen afnemen. Wie weet zullen andere staten dan ook wel overstag gaan. Ergens jammer, want de benzine-V8 is toch wel een belangrijk deel van het Amerikaanse erfgoed. Anderzijds zijn er ook in 2035 nog meer dan genoeg V8-motoren in omloop, en die zullen echt niet zomaar verdwijnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear