‘Geen van onze dealers of klanten wil iets horen over een elektrische auto’, zei Horacio Pagani tegen TopGear in 2019. Toch pakte het Italiaanse supercarmerk door en moest de eerste volledig elektrische Pagani in 2024 verschijnen. Ergens hadden ze blijkbaar goede hoop dat de klanten wel zouden bijdraaien. Nu blijkt dat de elektrische auto van Pagani toch weer geschrapt is.

Update: Pagani spreekt de berichten nu tegen

‘In vier jaar hebben we nooit interesse gevonden vanuit de markt’, zegt Horacio Pagani nu tegen Autocar. Ook de ontwikkeling valt tegen. Het team van Pagani mikte op een supercar van zo’n 1.300 kilo, maar dat bleek onmogelijk. De batterij die Pagani nodig zou hebben, weegt minimaal 600 kilo, wat meer dan de helft is van bijvoorbeeld een Huayra R.

EV’s zijn niet duurzaam, meent Pagani

Bovendien vindt Horacio het helemaal niet zo duurzaam om een EV te maken. ‘Op het moment wordt 90 procent van de energie zonder hernieuwbare grondstoffen geproduceerd. Het is gek om te denken dat slechts een paar supercars [ter wereld] met verbrandingsmotoren een negatieve impact kunnen hebben op het klimaat als 90 procent van de energie op een slechte manier wordt geproduceerd.’

Tot slot zou een EV de bestuurder niet emotioneel betrekken zoals een V12 dat doet. ‘De uitdaging is om een ​​EV te maken die een goede emotie geeft, zoals een normale verbrandingsmotor. Pagani gaat niet iets doen met enkel goede prestaties, zoals je dit [nu] kunt doen, maar wil de bestuurder emotie bieden’, zegt Horacio. Voorlopig zullen we het dus moeten doen met Pagani’s met V12-motoren. Wat vervelend.

Pagani Zonda HP Barchetta

VIDEO: Mevrouw boos om revvende Pagani Zonda

Hier iemand die wel heel blij zou worden van een elektrische Pagani

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)