Als bezoeker van het Goodwood Festival of Speed hoef je niets anders te doen dan langs de baan je ogen te sluiten en de twee uitstekende zintuigen op je hoofd het werk te laten doen. Niet je tong, viespeuk. Een delicatesse voor oren en neus is daarbij altijd de V8-motor.

Deze fraaie Ford Mustang dwingt bezoekers van het Festival hun ogen te gebruiken, want horen of ruiken zul je ‘m nauwelijks. Dit is namelijk een elektrische Ford Mustang en dat geeft ons verwarrende gevoelens. Het Britse Charge Cars is verantwoordelijk voor de geruisloze ponycar en ze willen 499 exemplaren bouwen. Willen we dit? We zijn er nog niet zeker van.

Het bedrijf offert godzijdank geen oude Mustangs op voor de nieuwe EV. De elektrische Ford Mustang is gebouwd uit compleet nieuwe onderdelen onder een officiële licentie. De actieradius is ongeveer 320 kilometer en de motor produceert 543 pk en en 1.200 Nm. De 0-100-tijd is minder dan 4 seconden en de top is 240 km/u.

Zonder belastingen ben je 335.000 euro kwijt voor de elektrische Ford Mustang. Daarvoor krijg je een auto die door mensen is ontwikkeld die eerder werkten bij McLaren, Williams F1 en Jaguar Land Rover. Zou jij voor deze auto de overstap naar elektrisch maken?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)