Een Porsche een heuveltje op rijden? Da’s een makkie, toch? Maar wat als de Porsche en het heuveltje in kwestie heel bijzonder zijn? We hebben het over dé 953 die de rally Parijs-Dakar won in 1984. De heuvel die we op rijden, is die in Goodwood. Voeg daar nog een groot publiek en Brits weer aan toe en het ritje is ineens een stuk lastiger.

We nemen je mee achter de schermen bij het Festival of Speed. Want hoe gaat dat er eigenlijk aan toe, zo’n heuvelklim? Allereerst word je gevraagd om naar de start te rijden. Daarvoor dien het parcours in tegengestelde richting te rijden. Eenmaal aangekomen bij de start volg je de auto voor je tot je aan de streep staat bij een aantal marshalls.

De snelle run tijdens het Festival of Speed met de Porsche 953 Parijs-Dakar

Vanaf daar doe je een demonstratierondje. Niet van jouw rijvaardigheden, maar van de auto. Probeer hem zo snel mogelijk weer aan de finish te krijgen zonder jezelf voor paal te zetten en te crashen. Wanneer je de rit hebt overleefd, kom je aan bij de top van de heuvel waar de andere coureurs en auto’s op je staan te wachten.

Als alles goed gaat, kun je binnen een paar minuten weer terug naar de paddock. Op de weg terug wordt van je verwacht om rustig terug te rijden zodat het publiek nog een keer goed naar de auto’s kan kijken. Of dat alles goed gaat en we de Porsche 953 Parijs-Dakar uit de hooibalen weten te houden, zie je hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie