‘Dit is unfinished business. Jaguar wordt herboren’, zegt de baas Jaguar Land Rover, Adrian Mardell. Die wedergeboorte begint met drie compleet nieuwe Jaguars die volledig elektrisch zijn. Eén van die drie auto’s is een vierdeurs GT die een startprijs krijgt van 100.000 Britse ponden. Dat is omgerekend ongeveer 110.000 euro. TopGear spreekt met prominente figuren binnen Jaguar.

Jaguar erkent dat het de laatste tijd wat stil was rond het merk. Die pauze was noodzakelijk om de toekomst van het Britse automerk uit te zoeken. De innerlijke zoektocht is compleet en het merk maakt zich op voor drie EV’s die op het ‘Jaguar Electric Architecture’ komen te staan. De vierdeurs GT moet met deze techniek een actieradius van 700 kilometer kunnen halen.

Specificaties van de elektrische Jaguar

‘Dit wordt de sterkste Jaguar ooit’, zegt Nederlander Lennard Hoornik. Hij is de commercieel directeur van Jaguar Land Rover. Jaguar durft nog geen cijfers te hangen aan de prestaties, maar je kunt ervan uitgaan dat het indrukwekkend gaat zijn. De verkoop van de elektrische Jag begint in 2024 en de leveringen komen een jaar later.

Moederbedrijf Tata gaat de productie van de batterijen verzorgen. Misschien heb je er weleens van gehoord. Zij hebben hiervoor een gigantische fabriek ergens in Europa. Intussen investeert Jaguar 15 miljard pond om de wedergeboorte op gang te brengen. De elektrische auto’s worden straks geproduceerd in een fabriek in het Engelse Solihull.

Ontwerp van de elektrische Jaguar

Hoe de Jaguars eruit gaan zien? Daar wil de creatieve baas Gerry McGovern nog niet teveel over loslaten. Hij zegt wel dat het ‘een kopie van niets’ gaat zijn. Het is dus niet de driftende XFR-S die je hierboven ziet. ‘Wanneer deze nieuwe Jaguars voor de eerste keer verschijnen, moeten de monden van mensen openvallen’, zegt McGovern. Volgens hem moeten de ontwerpen zorgen voor een shock.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)