'Elektrische Mercedes G-klasse komt eraan'

Zie je wel? Arnold Schwarzenegger had gelijk

Foto('s): TopGearMercedes G-klasse vier wielen van de grond
Foto('s): TopGearMercedes G-klasse achter met zand
Foto('s): TopGearMercedes G-klasse rijdend op verhoging
Mercedes-Benz G-klasse is 40 jaar
De nieuwe Mercedes G-klasse 2018 verschillen
Mercedes G-klasse vier wielen van de grond
Mercedes G-klasse achter met zand
Mercedes G-klasse rijdend op verhoging
Mercedes-Benz G-klasse is 40 jaar
De nieuwe Mercedes G-klasse 2018 verschillen

Bij de grote onthulling van de Mercedes G-klasse vroeg Arnold Schwarzenegger of er ook een elektrische Mercedes G-klasse zou komen. Mercedes zei destijds: nein. Daar lijkt nu verandering in te komen. De acteur vertelde zeer recent nog aan onze Engelse collega’s dat hij Mercedes erop aansprak.

‘Dus ik zegt tegen die man bij Mercedes: “Wacht even, dit kleine Oostenrijkse bedrijf kan een elektromotor bouwen voor een G-wagen, maar Mercedes kan dat niet?”‘ Hiermee doelt Schwarzenegger op Kreisel, het bedrijf dat zijn oude generatie G-klasse uitrustte met ruim 500 elektrische pk’s. Nou, Mercedes bewijst nu dat ze het wel kunnen. Tenminste, als we een tweet van Daimlers online goeroe, Sascha Pallenberg, mogen geloven.

De tweet van Pallenberg over de elektrische Mercedes G-klasse

In zijn tweet zegt Pallenberg het volgende: ‘Daimler CEO Källenius: “Er komt een nul-emissie EV-versie van de Mercedes G-klasse. In het verleden zijn er al discussies gevoerd of we het model moeten elimineren. Zoals ik het zie, is de laatste Mercedes die wordt gebouwd, een G-klasse.”‘ Dat klinkt als een stevige hint, toch? We weten nu twee dingen zeker: er komt een elektrische Mercedes G-klasse en de G-klasse was bijna uit het gamma verdwenen.

We hebben helaas nog geen foto’s of concrete info van de elektrische Mercedes G-klasse, maar de bevestiging van Pallenberg dat de G-klasse (voorlopig) niet verdwijnt, biedt perspectief. Dus, wanneer het einde der tijden eraan zit te komen en we in onze schuilkeldertjes wachten op het moment, zal de Mercedes G-klasse – elektrisch of op benzine – er nog altijd zijn om ons redden.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken