Arnold Schwarzenegger heeft een uitgesproken voorkeur voor auto’s die net zo breed zijn als hij zelf is. Of ooit was. Tegelijkertijd is het tamelijk zonde om de wereld die je net hebt gered van het moordlustige Skynet zelf te vernielen met fossiele brandstoffen.

De ex-Governator van de groenste staat van Amerika, Californië, houdt zich daarom tegenwoordig veel bezig met schone energie. En als uithangbord voor een duurzame toekomst, kun je niet rondkachelen in roetende Hummer H1 die (letterlijk) 24 liter brandstof per 100 kilometer verbruikt.

Daarom klopte de man die eigenlijk president van Amerika had moeten worden aan bij Kreisel. In slechts twee maanden bouwde het Oostenrijkse bedrijf zijn geliefde Hummer H1 om tot elektrisch voertuig. In Nederland zou deze Hummer 4 procent bijtelling krijgen, trouwens.

Specificaties elektrische Hummer H1

De batterijen met een capaciteit van 100 kWh laten de elektrische Hummer H1 zo’n 300 kilometer ver rijden op één lading. Twee elektromotoren (eentje voorin en eentje achterin) produceren gecombineerd 490 pk. Verwacht geen strepentrekkend monster: de Hummer weegt 3.300 kilo. De topsnelheid is daarom ook slechts 120 km/u. Nu nog een e-sigaar voor Arnold Schwarzenegger.

Wist je trouwens dat een Hummer H2 tegenwoordig goedkoper is dan een Volkswagen Polo?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear