We hopen dat je rustig zat toen je deze titel las, want Suzuki heeft net laten vallen dat ze werken aan een vol-elektrische Jimny. Hoera! Een tijdje terug liet het merk al zien dat ze met een elektrische SUV bezig zijn, de eVX. Maar in een document over hun nieuwe ‘groeistrategie’ zien we toch echt ook het silhouet van de Jimny verschijnen bij het gedeelte ‘elektrische line-up’.

Wil je nog meer bewijs? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want dit is het enige dat voorlopig bekend is over de elektrische Suzuki Jimny. We verwachten dat het merk wel wat meer vermogen uit de auto kan halen dan de 100-nogwat pk’s die de Jimny hiervoor had.

Verleden tijd inderdaad, want de Jimny is alweer even uit onze prijslijst verdwenen en ook de nieuwste uitvoering, met vijf deuren, komt niet naar Europa. Een elektrische Jimny voldoet uiteraard wel aan onze emissieregels, dus we staan ‘m met open armen op te wachten.

Eén van de vijf modellen

Er is nog niet gezegd of de elektrische Jimny de eerste elektrische Suzuki zal zijn die hierheen komt. Wat we wel weten, is dat er in 2024 ten minste één model verschijnt. Later wordt dat model opgevolgd door vier andere auto’s. Een afbeelding van die plannen vind je hieronder. Zie hem daar rechtsboven eens; onmiskenbaar de Jimny. En wat is dat kleine kei-dingetje linksboven? Een e-Wagon R+ misschien?

Plannen Suzuki 2030 in groeistrategie presentatie

Niet alleen maar elektriciteit

Suzuki heeft nog meer toekomstplannen in Europa. In 2030 moet 80 procent van de modellen elektrisch zijn en de overige 20 procent hybride. Toch gaat het merk niet all-in als het om elektrische auto’s gaat.

‘Om te zorgen voor producten en service over de hele breedte, komt Suzuki niet alleen met batterij-EV’s, maar ook met voertuigen met emissievrije verbrandingsmotoren die CNG, biobrandstof en gemixte ethanolbrandstoffen gebruiken’, schrijft Suzuki in het bericht. Allemaal goed nieuws.

Reacties

  • One of a kind heeft op 2 februari 2023 geschreven:

    Euh…meer uit auto halen dan 100 en wat pk!! Was niets mis mee. Heb vroeger dikwijls genoeg Johnny’s met vette ( de zogezegd echte!!!🤔 Haha) 4×4’s in het stof doen bijten. Top ding jimny😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)