De kleine Suzuki Jimny, die je prima kunt gebruiken voor het denkbeeldig spel Auto Tetris, wordt al een tijdje niet meer geüpdatet voor ons continent. Door de strenge emissieregels begint het doek voor de Jimny in Europa te vallen. Op andere plekken op de wereld gaat hij gewoon verder. Hij is er nu zelfs als vijfdeurs variant, maar ook die krijgen wij hier helaas niet.

Suzuki liet de vijfdeurs Jimny voor het eerst zien op de Auto Expo in Delhi. Creatief als het merk is, noemen ze hem de Jimny 5-Door. Hij is net zo breed en hoog als een Jimny Professional (de enige versie die hier nog verkrijgbaar is). De lengte en de wielbasis groeien met 34 centimeter om ruimte te maken voor de extra deuren.

Specificaties van de vijfdeurs Suzuki Jimny

Het vermogen komt van een 1,5-liter benzinemotor. Zover wij weten verandert Suzuki niets aan deze motor en dus blijft het vermogen 102 pk. Je kunt kiezen uit een handbak met vijf versnellingen of een automaat met een versnelling minder. De kans is groot dat je er hier nooit een zult zien. Tenzij iemand er héél graag een wil hebben en tegen enorme kosten een exemplaar Europa-klaar maakt, ofwel zelf aan de slag gaat met een lasapparaat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)