‘Italië is altijd de onbetwiste hoofdrolspeler geweest in de wereld van de productie van auto’s in beperkte oplage voor de meest veeleisende klanten’, zegt de in Turijn gevestigde firma ErreErre Fuoriserie vrij zelfverzekerd.

‘In de loop der jaren hebben de grootmeesters van de Italiaanse stijl de ontwerptaal van grote merken het best kunnen interpreteren en zo een onuitwisbaar spoor achtergelaten van auto’s die erkend worden als kunstwerken.’ Dit is zeker waar, hoewel we niet zeker weten of de creatie van ErreErre Fuoriserie een plaats zal krijgen in deze specifieke galerij.

ErreErre Fuoriserie maakt de retro-Giulia van koolstofvezel

Wat je hierboven ziet, is het eerbetoon van het bedrijf aan de originele Alfa Romeo Giulia, aangezien deze klassieker in 2022 zijn zestigste verjaardag viert. Je moet goed kijken, maar dan herken je dat hij is gebaseerd op de op de moderne Giulia Quadrifoglio. ErreErre Fuoriserie vervangt de standaard panelen met een volledig koolstofvezel koets.

Het resultaat is wat je noemt ‘even wennen’. Je snapt het idee van ErreErre, maar je kunt je afvragen of de Giulia de juiste basis is – met name de voorruit en de daklijn (die erg lastig is om te wijzigen) lenen zich niet heel goed voor een retro-model. De 2,9-liter V6 is ongewijzigd en produceert nog altijd 510 pk. Ook het interieur is standaard.

Een klein knelpunt zou de prijs kunnen zijn. ErreErre Fuoriserie vraagt 245.000 euro om een Giulia om te bouwen – en dan moet je zelf dus de Giulia Quadrifoglio meenemen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)