Je wil geen elektrische auto’s uitnodigen bij je pokeravond, want ze kunnen verrekte goed bluffen. Denk je dat ze geblust zijn? Dacht het niet. Zo vatte een volledig elektrische Mercedes EQE gisteren bij het uitladen van de Fremantle Highway toch (weer?) vlam. Gelukkig hadden de bergers de situatie (zo te zien) heel snel onder controle.

Het is overigens niet duidelijk wat er precies vlam vat in de auto. De onderkant lijkt juist onbeschadigd, dus het kan zomaar zijn dat de brand niet door de batterij komt. Ook zijn de ruiten nog heel, wat vaak niet zo is bij een auto die goed in de fik heeft gestaan. Sowieso komen de auto’s die nu naar buiten komen in een deel waar geen heftige brand heeft gewoed.

Opvallend is hoe nonchalant iedereen rond de auto loopt. Als je goed kijkt, zie je de lucht boven de auto trillen vanwege de warmte en als de Mercedes in de dompelbak staat, zie je dat er rook van de auto komt. Pas als de auto in de bak staat, wenken mensen met een luchtmasker dat iedereen uit de buurt moet blijven van de auto.

Volgens de Eemskrant gooien de bergers een blusdeken over de dompelbak om de brand te smoren. De medewerkers zijn momenteel nog druk bezig met de onbeschadigde auto’s van boord te halen. Veel van de auto’s op de onderste vier dekken zijn onbeschadigd en rijden zo van boord. De Fremantle Highway zou tot half oktober in de Eemshaven blijven liggen.

Advertentie

Reacties

 • Maarten heeft op 31 augustus 2023 geschreven:

  Grappig, iedereen verdient er uiteindelijk wat aan… De bergers, YouTube, de persoon die filmt, de krant, Topgear, vervoerders, de haven…. De ene zn dood…

  Reageer
 • Martijn heeft op 31 augustus 2023 geschreven:

  Daarom voor mij ..voorlopig geen elektrische auto. Veel te snel op de markt gezet!! Hoe verzinnen ze het!!..zulke zware auto’s te ontwerpen ( door de zware accu’s) en nog lang niet voldoende laadpalen..al zeggen ze dat er al veel zijn..dat is straks geen gezicht al die woonwijken, straatjes vol met laadpalen??. Jaren lang hebben ontwerpers veel ideeën bedacht om auto’s veel lichter te maken!!! en nu mega zwaar!! This toch om te gieren!! Auto industrie is totaal de weg kwijt..ook betreft het ontwerpen en interieur..geheel kaal alles via scherm bedienen is heel gevaarlijk!! Is zo vaak onderzocht!
  Snap werkelijk niet dat dit in de EU is goedgekeurd!! Onbegrijpelijk. Alle luxe knopjes en klokjes gewoon weer terug mankeerde niks aan was heel mooi en netjes ingericht. Ontwerpers terug naar de schoolbanken!! Helaas zijn de ontwerpers van toen met pensioen zei deden het heel goed!

  Reageer
 • Toys4boys heeft op 31 augustus 2023 geschreven:

  “ Zo vatte een volledig elektrische Mercedes EQE gisteren bij het uitladen van de Fremantle Highway toch weer vlam” lees ik. Dat klopt niet want er was geen enkele EV in brand gevlogen toen de brand op zee ontstond.
  Maar wel weer een mooie poging om de brand van het schip in de schoenen van EV’s te stoppen.

  • Bart heeft op 31 augustus 2023 geschreven:

   De kans dat een brandstof auto spontaan in band vliegt is 20x groter dan in het geval van een EV. Dat de brand zou zijn ontstaan door een EV kwam al van mensen zonder verstand van de automobiel industrie.

   • Jan Diesel heeft op 31 augustus 2023 geschreven:

    Wat fijn dat jij tot die club behoort die er wel verstand van denkt te hebben en dan ook nog eens deze gesubsidieerde brandbommen blijft verafgoden.

    • GekkeHenkie heeft op 1 september 2023 geschreven:

     Om de accu onschadelijk te maken wordt ie ondergedompeld in zout water, hierdoor zal de accu volledig ontladen. Het lijkt erop dat dit hier op het filmpje ook gebeurd.

     • YMD heeft op 2 september 2023 geschreven:

      Dat gevoel had ik bij het zien ook.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Maarten heeft op 31 augustus 2023 geschreven:

  Ik vermoed dat het accupakket open ligt door eerdere schade (vloer bungelt los). Door onderdompelen wordt kortsluiting geforceerd in het open accupakket en daarmee wordt de laatste chemische energie uit het accupakket gehaald in gecontroleerde omstandigheden. Daarna naar de recycling.

  Wat is die boot hoog trouwens. Bizar dat daar iemand vanaf was gesprongen de zee in 🙁

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie