Voordat ze in België aan de oliebollen (of smoutebollen?) gaan, wilde de rechtbank eerst nog even wat zaken afhandelen. Dinsdag boog een rechter in Mechelen zich over wat zware snelheidsovertredingen en zoals verwacht, werden bijna alle excuusjes van hardrijders verworpen. En er zaten wat interessante smoesjes tussen, zo meldt Nieuwsblad.

Zo was er een motorrijder die in september van 2021 met 165 geflitst werd op de E19 bij Mechelen. Dat de snelheidsmeter volgens de bestuurder niet goed werkte, had de rechter geen boodschap aan en de tweewieler mocht met 320 euro boete naar huis. Op dezelfde snelweg werd een man in een elektrische auto geflitst met 176 km/u.

De man verdedigde: ‘Ik maakte een testrit met een elektrische wagen en was er zelf van geschrokken dat ik plots zo snel reed.’ Welke auto hij precies reed, is niet bekend, maar zeker is dat het geen Nissan Leaf was. De rechter oordeelde dat de man een boete moest betalen van 480 euro en hij kreeg een rijverbod van tien dagen.

Dat je toch wel heel makkelijk te hard rijdt met een EV, is dus geen geldige excuus in België om onder een boete uit te komen. Alles wat overheden mislopen aan brandstofaccijnzen, kunnen ze wellicht mooi compenseren met snelheidsboetes.

Reacties

  • cor heeft op 14 december 2022 geschreven:

    stom gelul dus of je nou ev of brandstof rijd geen verschil

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear