Superrealistisch, dit BMW M4 GT3-stuur voor simracers. Er zit namelijk geen richtingaanwijzer op. Omdat het van een raceauto is, waar zat jij aan te denken? Maar alle gekheid op een stokje, dichterbij een echt racestuur ga je niet komen. Sterker nog: BMW besteedt de productie van het stuur uit aan Fanatec. Het echte racestuur en die van Fanatec zijn dus identiek. Het gaat zelfs een stap verder – als je het Fanatec stuur loshaalt van de basis, kun je hem in een BMW M4 GT3 hangen en dan werkt hij echt.

Het is dus echt het BMW M4 GT3-stuur, maar dan met een Fanatec-stickertje. Hij bestaat volledig uit koolstofvezel en alle knoppen zijn verlicht. Het stuur is zelf stof- en waterdicht, voor wie nooit zijn kamer schoonmaakt en met veel consumptie tegen zijn tegenstanders schreeuwt. Het stuurtje, zonder de basis waar je hem op monteert, weegt 1,4 kilo. Het beste zal het stuur werken op de pc, omdat je dan alle knopjes kunt gebruiken, maar op de PlayStation zal hij ook werken.

De prijs van het stuur van de BMW M4 GT3 is nog niet bekend. We vermoeden dat het je kerst-budget iets overstijgt. Het duurste losse stuur van Fanatec kost momenteel 649,95 euro, dit is een replica van het Porsche 911 GT3 R-stuur. Deze ziet er nog wat duurder uit. Een beter idee: koop een BMW M4 GT3 en gebruik het stuur op een Fanatec Podium-basis. In de reacties op YouTube zien we iemand die probeert zijn schoonmoeder in te ruilen op een Fanatec M4-stuur. Een poging waard.

BMW M4 GT3-stuur past in de echte racer

Reacties

  • Thomas Jackermeier heeft op 8 december 2020 geschreven:

    Actually this is NOT a replica. Fanatec is producing the wheel for BMW and the wheel you buy in the shop is the wheel you find in the car. 100% identical, including the Fanatec stickers, of course. 😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear