Kijken we hier alleen naar een yoke, of ook naar een joke? Zo rond 1 april weten we het nooit. Het Nederlandse bedrijf Simrep Engineering wil binnenkort een F1-achtig stuur uitbrengen voor simracers maar als leuk extraatje kun je ook een module bestellen waarmee je het stuur in je echte auto kunt monteren. Een fantastisch idee voor wie een onpraktisch stuur wil, maar geen Tesla kan betalen.

Het klinkt gelijk als een 1-april grap (en dat sluiten we niet uit), maar praktisch gezien moet het kunnen. De Simrep Engineering P9XX is een modulair stuur waar je bijvoorbeeld een eigen stuurnaaf op kunt zetten. Zo kun je hem op je bestaande Thrustmaster monteren, maar je kunt ook een naaf kopen die aansluit op je echte auto.

Je kunt dan een OBD-2 stekker kopen zodat schermpje op het stuur data van je auto weergeeft. Je zal dan niet zomaar met de knopjes op het stuur de tractiecontrole kunnen bedienen of de ruitenwissers kunnen aanzetten, maar de schakelindicator zou best eens kunnen werken en je kunt waarschijnlijk zaken als de snelheid en de temperaturen aflezen.

Wil je wel een F1-stuur in je echte auto?

Mocht dit stuur echt aan te sluiten zijn in je eigen auto, dan moet je even zelf beslissen of het een goed idee is. Zo’n half stuurtje werkt heel goed bij een F1-auto omdat de voorwielen veel directer reageren. Bij een straatauto moet je het stuur overpakken om helemaal te sturen, en dat is wat lastig bij zo’n stuur. Cool is het wel, dat geven we toe.

De Simrep P9XX kost 2.200 euro als je snel bent. Anders kost ie 2.449 euro. Dat is een hoop geld, maar in vergelijking met een echt F1-stuur is het weer een schijntje. Je kunt overigens bij concurrent Fanatec een simrace-stuur kopen dat in een echte BMW GT3-auto past. Die kost ongeveer 1.000 euro minder, trouwens.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)