Eigenlijk is facelift nog teveel gezegd, want de wijzigingen voor de Range Rover voor modeljaar 2008 zijn werkelijk minimaal. Uiterlijk is er zelfs helemaal niets veranderd.

Maar toch, als je volgend jaar een Range Rover koopt, dan is het goed om te weten dat je nog meer dan voorheen in de watten wordt gelegd. En dat terwijl het interieur al niet bepaald provisorisch was. Voortaan heb je de beschikking over een airco met vier zones, waarmee ook de kids achterin hun eigen temperatuur kunnen instellen. Die belhamels hebben toch al geluk, want achterin is ook de armsteun in het midden gewijzigd om meer ruimte te maken voor allerlei prullaria. Verder is er voor de voor- en zijruiten warmtewerend glas gebruikt, zodat je de werking van de airco ook sneller voelt.

Ook lezen we nog iets over leer op andere plekken en zeven verschillende fineersoorten. Al dat hout is volgens Range Rover allemaal afkomstig van duurzaam gekapte bomen. Toch nog twee kleine wijzigingen aan het uiterlijk: andere dorpellijsten en nieuwe, glimmende 20-inch velgen. Ook kun je er voortaan voor kiezen om je nieuwe Range af te laten leveren in de kleur Alaska White of Lucerne Green. En ook voor de besluitelozen onder ons is er een oplossing. Als je zelf niet kunt bedenken wat je een mooi interieur vindt, of je hebt gewoon geen smaak, dan heeft Range Rover een aantal door designers aanbevolen kleurencombinaties.

Range Rover heeft zelf trouwens ook wel door dat er eigenlijk niet zoveel te melden is. Ze verwijzen nog even fijntjes naar de introductie van de V8 dieselmotor als belangrijke wijziging van vorig jaar. Dit jaar zou het meer om de details gaan. Inderdaad…

Reacties