Het klinkt heel hip en modern om velgen ‘dikke putdeksels’ te noemen, maar eigenlijk is het historisch verantwoord. Al een paar decennia levert Mercedes de putdeksels onder modellen, in goed Duits ook wel gullideckel genoemd. De interpretatie van velgenboer Vossen is, zoals je al had verwacht, iets uitbundiger dan de velgen van weleer.

Ze heten officieel UV-7 en staan zowel de Rolls-Royce Ghost als de Range Rover goed – al je tenminste van dit soort aanpassingen houdt. De velgen zijn maar liefst 24-inch groot. Voor de Rolls-Royce heeft Vossen ook een versie van 22-inch. Volgens aanbieder Urban Automotive verhogen de wielen ‘de uitstraling van de Ghost’.

Rolls-Royce Ghost Urban Automotive voorkant

Urban Automotive heeft nog tal van aanpassingen gedaan aan de RaRo en de RR. Je raadt al van welk materiaal deze veranderingen zijn gemaakt. Inderdaad, er is een berg aan koolstofvezel vervangers om de auto’s breder en stoerder te maken. We noemen een splitter, voor-en achterbumper, grille en diffuser. Eén aanpassing is niet van carbon: het uitlaatsysteem van Milltek heeft aluminium eindstukken.

Je kunt ze trouwens in twee smaken bestellen: in de donkere ‘Satin Black’-kleur of in de zilveren kleur genaamd ‘Light Smoke’. Wat de dikke putdeksels en de rest van de aanpassingen voor de Range Rover en Rolls-Royce Ghost kosten, vertelt Urban alleen aan klanten. Waarschijnlijk zijn ze duurder dan de ‘Gullideckel’ onder jouw oude Mercedes SL.

Reacties

  • Lex zundapp heeft op 13 november 2023 geschreven:

    Sorry dit zijn geen putdeksel !!!
    Deze rolls-royce ghost is al een eyecatcher !! en zeer zeker met deze exclusieve dikke velgen

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)