Op zoek naar een ietwat vreemd maar ruim vervoersmiddel voor het hele gezin? Zoek niet verder, want een originele Range Rover is omgebouwd tot limousine en kan nu bij jou op de oprit komen staan. Als dat past. Hij is ongeveer 100 centimeter langer dan normaal en kreeg een extra paar Range Rover-deuren. Oh, en hij heeft ook nog eens een behoorlijk indrukwekkende CV.

De speciale Range Rover is gebouwd door Townley Cross Country Vehicles, een bedrijfje dat honderden van dit soort auto’s heeft gemaakt. De opdracht voor deze specifieke limo kwam van de sultan van Brunei als cadeautje voor zijn broertje. Later werd de uitgerekte Range gebruikt om Mike Tyson naar Glasgow te brengen in juni 2000 voor zijn gevecht tegen Lou Savarese. Tyson won trouwens.

De ombouw van de Range Rover tot limousine duurde negen maanden. Naast de verlenging en extra deuren ging het dak omhoog en kwam er een getint dakraam in het plafond. De achterklep werd vervangen door een exemplaar dat uit één deel bestaat en er kwam een speciale Mason Black-lak van Rolls-Royce op het nieuwe plaatwerk.

Vanbinnen is de limousine verjaard, maar wel luxe

Hoogtepunten zijn een glasplaat tussen bestuurderscabine, twee ouderwetse 8-inch televisies met een VHS-recorders en een kussentje met een geinig motiefje. Zeg je abonnementen bij streamingsplatformen maar af. Verder is er een traditioneel Engels Wilton-tapijt, sierdelen van walnootfineer en afwerking in Oxblood Connolly-leer.

Alle veranderingen bij elkaar opgeteld zorgen voor een flink bonnetje. De hele ombouw tot limousine kostte de sultan 135.000 Britse ponden, nu zo’n 155.000 euro. Om in de passende tijdsgeest te blijven: daar kon je toen een nieuwe Ferrari 360 Modena met flinke wat opties voor kopen. De 4,3-liter V8 die voorin ligt, heeft nog maar 27.320 kilometer gelopen. Hij heeft dus nog maar weinig geleden.

Wat moet de Range Rover opleveren?

De speciale limousine gaat onder de hamer bij Iconic Auctioneers. Het veilinghuis schat in dat de Range Rover voor een bedrag tussen 30.000 pond en 40.000 pond weg gaat. Omgerekend ben je ongeveer 34.500 tot 45.000 euro kwijt. Daar komen nog wat toelagen bij voor de veiler, maar met 50.000 kom je er wel. Dat is minder dan een Renault Espace. Als de inschatting van het veilingshuis klopt, tenminste.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)