We snappen dat de schrijvers van de Fast-reeks na het negende deel even tijd nodig hebben om te bedenken hoe ze zichzelf gaan overtreffen. Fast & Furious 9 was zo volstrekt belachelijk dat de karakters in deel 10 oprecht terug in de tijd zullen moeten, of naar een andere dimensie. Naar de ruimte zijn ze al geweest. Met een Pontiac Fiero. Je gaat ons niet vertellen dat de producenten van F&F de filmreeks nog serieus nemen. Hoe dan ook slaan ze een jaartje over. De releasedatum van Fast & Furious 10 is vastgesteld op 7 april 2023. Dat meldt Variety.

De titel met de woordgrap

Het internet is er in ieder geval over eens dat de titel Fast 10 Your Seatbelts moet worden. Fasten, snap je? Verder is er nog niets bekend over een eventuele cast of een plot. Alleen is zeker dat Vin Diesel wel weer een rolletje krijgt. Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft aangegeven dat hij niet meer mee wil spelen in de Fast-films. Fast & Furious 10 wordt opgesplitst in twee delen. Deel twee (of gewoon F&F 11) is dan het laatste deel. Wel zijn er spin-offs gepland, zoals Hobbs & Shaw (maar dan zonder Hobbs).

Wat weten we tot nu toe?

Als je deeltje negen nog niet hebt gezien, moet je vanaf dit punt even stoppen met lezen; er komen wat spoilers aan. Fast & Furious 9 eindigde met een shot van Deckard Shaw, gespeeld door Jason Statham. Slechterik Cipher (gespeeld door Charlize Theron) overleefde deeltje negen ook. Overigens bewees Han (Sung Kang) dat de dood niet zo permanent is als we tot nu toe dachten. Dus iedereen zou nog terug kunnen komen.

De releasedatum van Fast & Furious 10 is dus april 2023. In een eerdere planning zou het tiende deel al in april 2021 uitkomen, maar door corona werd de planning grondig overhoop gegooid. Vin Diesel bevestigde eerder al tegen Regal dat de opnames van het tiende en elfde deel in januari van 2022 beginnen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie