Door de jaren heen toonden we vele schuren die uit hun voegen barstten van automobiele schatten. Bijvoorbeeld The Youngtimer Collection, de droomgarage van Chris Harris. Het zijn vaak van die schuurtjes waarvan je denkt dat er niks van belang binnen staat. Tot je de magische deur opent en je je in auto-Narnia bevindt. Zoals bij de FCA Heritage Hub, waar het beste van Fiat, Lancia en Abarth staat.

Veel schatten, heel veel schatten

De hangar van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is een nieuwe opslagfaciliteit voor de legendes van de verschillende automerken. De Grot der Wonderen voor vierwielers ligt op de plek waar vroeger de Officina 81 lag in Via Plava, Turijn. De oude fabriek van 15.000 vierkante meter is compleet gerestaureerd.  Er staan meer dan 250 auto’s van Fiat, Lancia en Abarth in de FCA Heritage Hub.

De collectie is gemêleerd en gaat van zeldzame bolides tot aan gekke concepten, racehelden en zelfs rallyauto’s. Ook staan er veel one-offs en zelfs auto’s die nooit aan het publiek zijn tentoongesteld. Zoals de Lancia HF 1600, de legendarische Stratos HF, de oppermachtige Delta HF, de Fiat Panda Rock Moretti, de 124 Abarth, de Lancia Beta Montecarlo Turbo en de LC2. En nog veel, heel veel meer.

Wat kun je nog meer verwachten in de FCA Heritage Hub?

De collectie bestaat om het nalatenschap van Fiat, Lancia en Abarth te behouden en te promoten. Er zijn acht exhibities met ieder hun eigen thema. Archistars (beroemde ontwerpen), Concepten en Gepersonaliseerde auto’s, Eco en Duurzaam, Epische Reizen, Records en Races, Klein en Veilig, Stijliconen en het Rallytijdperk. Elk van deze exhibities laat acht auto’s zien van verschillende tijdperken en merken, terug tot 1908.

De Heritage Hub wordt ook de nieuwe thuisbasis voor FCA Heritage, en er is meer goed nieuws. De ruimte in de showroom zal gebruikt worden voor het ‘Reloaded by Creators’-project, Dit project houdt zich bezig met klassieke auto’s en zal deze restaureren en certificeren voor de verkoop. Zoals de Polo Storico-afdeling van Lamborghini.

We hebben helaas geen exacte datum, maar in tegenstelling tot veel fabrikanten zal deze tentoonstelling in de FCA Heritage Hub snel openen voor het grote publiek. Je bent geneigd om een goedkope vlucht te zoeken, hè? Ga, zoek, doe het.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear