Japan heeft een bijzondere liefde voor Lamborghini’s. Het liefst rusten ze de exoten uit met asociale uitlaten, schreeuwende kleuren en heel veel flitsende led- en neonlichten. Ze houden gelukkig ook van ongerepte Lambo’s in perfecte staat – alsof ze net van de productieband komen rollen. Zoals deze exemplaren die op het Kyoto Concorso d’Eleganza staan.

Het evenement trok dit jaar 54 auto’s waarvan 22 Lamborghini’s. De witte schoonheid met Amerikaanse kentekenplaten erop won ‘Best in Show’ tijdens het Kyoto Concorso d’Eleganza. De jury was unaniem in zijn oordeel. Het is de enige in zijn soort: van de Lamborghini 3500 GTZ bestonden ooit slechts twee exemplaren, waarvan er eentje sneuvelde.

De Lamborghini 3500 GTZ is een kortere versie van de 350 GT en ontworpen door Zagato. Chassisnummer 310 woonde vroeger in Italië en Australië, maar verblijft nu bij een verzamelaar in de VS. Een Miura SV uit 1971, een Countach LP400 uit 1975 en een Diablo GT uit 2000 namen ook wat mee voor in hun prijzenkast.

Na het Kyoto Concorso d’Eleganza volgde er een driedaagse tour door de meest fotowaardige landschappen van Japan. Vijftien Lambo’s deden mee.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)