Het woord schuurvondst (of barn find) spreekt enorm tot de verbeelding. Door het magische woord aan een advertentie toe te voegen, kun je een paar tientjes bij de prijs optellen. Bij een Opel Kadett uit 1987 kom je daar nog wel mee weg. Maar bij een roestige E-klasse uit 1997 met bijna 3 ton op de teller in mindere mate.

De term schuurvondst wordt te pas en te onpas als prijsversterker ingezet. We zijn groot voorstander van een stel vaste regels voor het gebruik van het woord. Bijvoorbeeld dat de auto minimaal 20 jaar is ondergedoken. En de auto moet iets unieks hebben. Goed, wat de regels ook moeten zijn, deze Ferrari 365 GTB voldoet er sowieso aan.

Waarom is deze Ferrari de ultieme schuurvondst?

Naast 1.200 exemplaren van de 365 GTB/4 Daytona, bouwde Ferrari vijf lichtgewicht racers met een aluminium koets. Deze vijf domineerde de 24 uur van Daytona. De fabriek besloot toen nog slechts één straatlegale versie te maken. Je kijkt naar de enige ‘Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy’ op kenteken ter wereld.

Hoe oud is de Ferrari?

De Ferrari genoot vanaf 1969 ongeveer twee jaar van de Italiaanse zon. Daarna verhuisde de auto naar Japan om daar in handen van verschillende eigenaren tot ongeveer 1980 rond te rijden. Toen begon de enige straatlegale Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy aan zijn bijna 40-jarige winterslaap met 36.390 kilometer op de teller.

Ik heb 100 euro, waar kan ik hem kopen?

Je zakken moeten iets dieper zijn. Zeg maar Grand Canyon-diep. De geschatte waarde is 1,4 tot 1,7 miljoen euro. Met matching numbers, inderdaad. Hij gaat 9 september onder de hamer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear