Ferrari verkoopt al zestig jaar auto's in de Verenigde Staten, en als dat geen goede reden is om een gelimiteerde oplage van een rauwe snelheidsmachine zonder dak uit te brengen, dan weten wij het ook niet meer. Maak kennis met de F60 America.

Is dit een F12 Berlinetta zonder dak? Ja, dat is het. De F60 America verruilt het vaste dak van Ferrari's dikste GT voor een lichtgewicht stoffen dakje, dat je tot een snelheid van 130 km/u kunt gebruiken. Daarmee bedoelen we: als je harder wilt rijden, zul je dat in de open lucht moeten doen.

En harder rijden, dat wil je, want de F60 America beschikt over dezelfde 740 pk sterke 6,3-liter V12 die zijn dichte broer mede zo geweldig maakt. Dat betekent 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden en een topsnelheid die – hoewel Ferrari het niet officieel naar buiten brengt – de 320 km/u best eens zou kunnen overschrijden.

Naast het (gebrek aan een) dak beschikt de F60 America ook over nieuwe aluminium carrosseriepanelen, opnieuw geboetseerd om de in-, uit- en langsstroom van lucht te optimaliseren. De rolbeugels zijn in leer gehuld en monden uit in flinke koolstofvezel openingen die de achterkant van de F60 een uniek aangezicht geven.

Van de F60 America zullen slechts tien exemplaren worden gemaakt. Uiteraard zijn ze, zoals dat gaat bij gelimiteerde Ferrari's, allemaal al verkocht voor een onbekende (maar vast torenhoge) prijs. Ach, mocht je écht per se een open F12 willen, dan kun je Ferrari altijd nog opdracht geven om er eentje speciaal voor jou te maken.

Reacties