De titel verpest het raadspelletje helaas. Maar eerlijk zeggen: had jij gegokt dat dit ooit een Ferrari F12 Berlinetta was? Wij gokten eerder op een Corvette C7, met name omdat de Corvette de laatste tijd een populaire keuze is onder coachbuilders. Je kijkt naar de Touring Aero 3 van de legendarische koetsbouwer Touring Superleggera. Zij produceerden onder (veel) meer ook de Alfa Romeo 8C Disco Volante, en deze creatie is minstens zo bijzonder.

Touring leende inspiratie van raceauto’s uit de jaren dertig en gaf er een moderne draai aan. Dit specifieke model is een ode aan de Alfa Romeo 2900 B LM Coupe Berlinetta Aerodinamica die in 1938 meedeed aan de 24 Uur van Le Mans. Het totale gewicht van de Aero 3 is 180 kilo lager dan dat van de Ferrari F12, waarschijnlijk door het gebruik van koolstofvezel. Aan de motor of het onderstel veranderde Touring Superleggera niets.

De Touring Aero 3 haalt dus 740 pk en 690 Nm uit een V12-motor en zou een topsnelheid van rond de 340 km/u moeten halen. De 0-100-tijd was bij de donor-Ferrari 3,1 seconden en zou heel goed nog iets lager kunnen uitvallen. Met dit soort zaken zal niemand zich echter bezighouden, want bij de Aero 3 draait het allemaal om visueel spektakel. Neem even een momentje om alle details in je op te nemen. Er worden vijftien exemplaren gebouwd en er zouden er nog zo’n twaalf te koop zijn. Prijzen zijn niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)