Welkom in een stukje geschiedenis: je kunt hier getuige zijn van de ultieme ronde in een ultieme supercar door een van werelds beste coureurs.
 
Het is een hete vrijdag in mei en een Ferrari FXX komt zojuist de pits inrijden van het fameuze Fiorano circuit. Van deze superbolide zijn er maar dertig gebouwd, 29 ervan zijn eigendom van Ferrari’s meest gepassioneerde klanten en de laatste, nummer 30, is van iemand die Michael Schumacher heet. Vandaag zal Ferrari’s legendarische testrijder Dario Benuzzi trachten een nieuwe ronderecord te rijden in de FXX.
 
Ferrari omschrijft de FXX als een mobiel laboratorium. Je mag er niet de straat mee op en je emag er ook niet mee racen. Wat dan nog rest is het rijdende testcentrum met uiterst geheime en nieuwe Ferrari-technologie welke gaat worden toegepast in de opvolger van de Enzo. Verwacht in 2010.
 
Performance, handling, aerodynamics, vertraging – hier gebruikt Ferrari zijn Formule 1-ervaring om te kijken hoe je die verwerkt in een straatauto. Op dit moment haalt men 850 pk uit de FXX en de versnellingsbak is vrijwel zo snel als de bak waarmee net Monaco is gereden. Als je wilt weten hoe dat voelt, hoe dat eruit ziet, kijk dan even naar de meester hieronder… En zet je geluid op vol vermogen!!!

Werkt het niet? Dan heb je waarschijnlijk geen RealPlayer op je computer staan. Die kun je downloaden via RealPlayer (een gratis versie – je hoeft geen persoonlijke gegevens in te vullen na de installatie van RealPlayer als je dat niet wilt: druk gewoon op ‘annuleren’, het staat daarna wel op je computer). Wil je geen RealPlayer dan kun je Real Alternative installeren zodat RealPlayer-bestanden in je Windows Media Player worden afgespeeld. Deze ‘plugin’ kun je hier downloaden.

VDS Magazines noch de BBC zijn verantwoordelijk voor het installeren van software van derden op je computer. Doorlinken naar dit filmpje vinden we ook niet zo geinig, neem de url van dit artikel dan gewoon over…

Reacties