Omdat wij in de loop der jaren – voor zover we dat nog niet hadden – een zwak hebben ontwikkeld voor een bepaald soort Italiaanse supercar die meestal rood is, hebben we iets leuks verzonnen: we bundelden de mooiste, coolste en meest spectaculaire verhalen die we het afgelopen decennium over Ferrari publiceerden tot één vingerdikke collector's edition. Maak je klaar voor de grote TopGear Ferrari Special!

Lees alles over de Ferrari's die van 2005 tot nu de revue passeerden in ons magazine: jongenskamerbehangers als de F430, 599, 458 en hun extreme afgeleiden – sommige getest door Jeremy Clarkson en James May – maar ook de California, F12 Berlinetta, FF en natuurlijk de LaFerrari. Zelfs de sprankelend nieuwe 488 GTB maakt kort zijn opwachting.

We kijken naar de vroege dagen van het merk en de bevlogen visionair erachter. We gaan dieper in op de geschiedenis die volgde, op de belangrijkste klassiekers die het merk vormden. We noemen de beroemdheden die verslingerd raakten aan de cavallino rampante en rijden de supercar-bloedlijn: de 288 GTO, F40, F50 en de Enzo. We zetten alle specificaties van een decennium aan Ferrari's ter vergelijking naast elkaar. En natuurlijk doen Jeremy, James en Richard uit de doeken wat hun eerste ervaringen met het merk waren en hoe deze hen als autoliefhebbers gevormd hebben.

Als dit je in de oren klinkt als een verzamelobject dat je niet mag missen, dan heb je dat goed gezien. Ga nu naar onze webshop of een winkel bij jou in de buurt, scoor deze 250 pagina's tellende special voor de tifosi-vriendenprijs van 9,95 euro en geniet van tien jaar Ferrari in TopGear!

Reacties