Het glooiende landschap in de Provence met paarsgekleurde lavendelweides waar je maar kijkt en jij met een 2CV op een kronkelend pad met Une belle histoire op de achtergrond. Dat is de perfecte zomervakantie, toch? Of wat te denken van het crossen door Italiaanse dorpjes met deze Fiat 500 L. Beetje jammer dat je er vrijwel geen bagage in kwijt kan. Die zorg is verleden tijd met deze schattige Fiat 500 aanhanger.

De Fiat 500 L die je hier ziet, is al vijftig jaar oud. Dat zou je hem niet geven, toch? Achterin ligt een tweecilinder motortje met een inhoud van 500 cc. Het vermogen zou zo rond de 18 pk moeten liggen met een koppel van 30 Nm. Van Nederland naar Italië rijden wordt dus een bijzondere rit. De Fiat 500 zou een topsnelheid moeten halen van 95 km/u, maar test dat maar niet met de volgeladen aanhanger erachter.

De 500L met bijpassende aanhanger wordt op 15 september geveild bij veilinghuis RM Sotheby’s in het Zwitserse Sankt Moritz. Wat de vakantiegangers moeten opleveren, is niet bekend. Vergelijkbare exemplaren zonder aanhangwagen worden in Nederland aangeboden voor een duizend of tien. Daar zullen deze Fiat 500 en zijn aanhanger overheen gaan, vermoeden we.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie