De geheimen rond de 500 Abarth worden steeds kleiner nu ook de prijs is vastgesteld op 21.990 euro. De officiële introductiedatum: 19 juli. Overigens niet alleen van de 500, maar ook meteen van de Grande Punto Abarth.

Het duurt dus niet lang meer voordat de 500 Abarth in de showroom staat, of nog veel leuker, daadwerkelijk de weg op gaat. Speciaal voor de Italiaanse markt heeft Fiat een introductieversie bedacht waarvan er precies honderd worden gemaakt.

 
Nu kennen we dat wel, pakket opties tegen een bescheiden prijs en klaar is Kees of in dit geval Giovanni. Maar bij de 500 Abarth is er meer aan de hand. De 1,4-liter turbomotor levert normaal 135 pk, maar schopt het nu tot 160 pk, waarmee dan weer een top wordt behaald van 211 km/h en in 7,4 seconden naar de 100 km/u wordt gesprint.
 
De Opening Edition 500 Abarth heeft geperforeerde remschijven, een ander luchtfilter, stuggere vering en dempers en afwijkende 17 inch wielen afgewerkt in wit of titanium. Het interieur wordt er extra smakelijk op door de lederen bekleding en donker getinte ramen. De kleurkeuze: wit of lichtgrijs met als optie een rode finishvlag op het dak.

Reacties

Meer van TopGear