Als je een auto met een boot vergelijkt, is dit meestal niet bijster positief. De Fiat 500 Riva is de uitzondering op die regel. Samen met botenbouwer Riva Aquarama – je weet wel, van die dure speedboten – introduceert Fiat de 500 Riva.

In het interieur vind je mahonie- en esdoornhout, hetzelfde hout dat Riva gebruikt voor zijn speedboten. Zo worden versnellingspook en instaplijsten gesneden uit massief mahoniehout. Ook voor het dashboard is gekozen voor mahoniehout met deels esdoornhoutinleg. Fancy! Het hout wordt op een mal van koolstofvezel aangebracht, waarna de inlegdelen met de hand worden aangebracht. Doe maar luxe.

De Aquariva Super, blijkbaar een begrip binnen de botenwereld, wordt vaak besteld in de kleur ‘Sera Blue’. De Fiat 500 Riva wordt exclusief in deze unieke kleur geleverd. Ook het dak van de 500C wordt in bijpassend blauw uitgevoerd. Verder sprenkelt Fiat wat chromen details en Riva-logo’s over de auto. Geinig zijn de belijnde veiligheidsgordels: een knipoog naar de lijnen op de buitenzijde van de Riva-boten. Als je wilt, rust Fiat de 500 Riva uit met een Beats-audiosysteem met 440 watt.

Fiat 500 Riva in Nederland

De Fiat 500 Riva komt in een gelimiteerde serie naar Nederland. Elk exemplaar wordt voorzien van uniek plaatje met daarop de naam van de eigenaar en het productienummer. Nooit meer verkopen dus, of aan iemand met dezelfde naam. De Fiat 500 Riva met 105 pk TwinAir Turbo is er vanaf 22.995 euro, de Fiat 500C Riva vanaf 25.995 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear